Watson är vassare än läkare och advokater. WTF?

/, Inspiration, Warp/Watson är vassare än läkare och advokater. WTF?

👩‍🎓 IBM’s dator Watson har gjort sig känd för att inom vissa områden göra bättre diagnoser än erfarna läkare. Betydligt snabbare, dessutom.

🤖 Google Alpha Zero läste in reglerna för schack och började efter fyra (4!) timmar spela skjortan av etablerade schack-spelare.

®️ Nu är det juristerna tur att utmanas. I rättvisans namn bör tilläggas att människan byggt systemen och algoritmerna för den här applikationen. Ämnet är som bekant mer komplicerat än att bara läsa in en lagbok…

Nå i alla fall:
🤺 Maskininlärd AI ställdes mot 20 advokater. Inte vilka advokater som helst – advokater med lång professionell erfarenhet på några av de vassaste arbetsplatser som finns.

🏁 Uppdraget gällde att utvärdera ett antal sekretessavtal (non disclosure agreements). Fanns det risker med hur de formulerats? Advokaterna tog i snitt 9 minuter på sig att komma med ett utlåtande, som var korrekt till 84%. Algoritmen hos LawGeex tog 26 sekunder på sig att utvärdera avtalen, med 94% precision.

🔭 Kommer advokater behövas i framtiden? Givetvis! Däremot kommer även enklare insatser i mer avancerade arbeten att lösas av AI. Advokater kommer kunna arbeta mer effektivt, samtidigt som man fokuserar på de komplexa frågorna.

Vilket blir nästa område som utmanas av AI – eller rättare sagt kan ta stöd av AI? Beskrivningen av ett antingen / eller leder fel. Det här är ingen boxningsmatch. Det är ett gigantiskt grupparbete mellan människa och maskiner.

‼️P.S. Vill du lära dig mer? Se länk till Forbes artikel om öppna kurser i AI.
Vill du göra mer än att bara orientera dig går du till coursera.org. Coursera erbjuder sammanlagt 2500 kurser inom alla områden man kan tänka sig. De har 33 miljoner användare. Gå dit.

Tips från Henrik Henrik Ahlen.

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T16:43:34+00:00 november 4th, 2018|Categories: Framtid, Inspiration, Warp|Tags: , |Kommentarer inaktiverade för Watson är vassare än läkare och advokater. WTF?

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.