Starship – självkörande robotar som levererar hem till dörren.

? Entreprenörerna Ahti Heinla från Estland och Janus Friis från Danmark är två av nyckelfigurerna bakom Starship, en tjänst med självkörande robotar.

?‍♂️ Duon var med om att göra Skype till en succé, så de har erfarenhet av såväl utveckling som kommersialisering av komplexa system.

? Starship-robotarna levererar varor inom en radie av 3 km från startpunkten. Lastutrymmet är låst till dess att det når mottagaren.

? Man har redan hunnit göra tester i 100 städer och kört sammanlagt 100 000 km. 12 miljoner människor har interagerat med robotarna fram till hösten 2018.

? På vilket område kommer Starship slå igenom först? Leverans av matvaror till hemmet eller leverans av den växande volymen e-handlespaket?

?‍♀️ På Starships hemsida kan du rösta på vilket bostadsområde som borde stå näst på tur att få ta del av tjänsten. Intresserad? Gå ihop med grannarna och kräv din rätt till miljövänliga direktleveranser!

? Sommaren 2018 lyckades man få in USD 25 miljoner via en finansieringsrunda. Det finns uppenbarligen några som är övertygade om att det här är en del av framtiden.

Följ projektet på  här.

Av: Per Söderström
Idé: Magnus Aschan

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.