Cancertest på 10 minuter?

/, Framtid, Warp/Cancertest på 10 minuter?

🕵️‍♀️ Att upptäcka cancer tidigt är en av de absolut viktigaste åtgärderna för att kunna ge en patient rätt vård. Tidig upptäckt räddar liv.

👩‍🔬 Forskare från University of Queensland i Australien har lyckats identifiera markörer för cancerceller på ett annorlunda sätt. Testet de utvecklat är enkelt att genomföra och ger svar på 10 minuter.

🧬 Tillvägagångssättet har gjorts möjligt tack vare nano-teknik och den kunskap vi idag har om DNA. Teamet har fått fragment från cancerns DNA att bilda unika 3D-strukturer, som i sin tur får nanopartiklar av guld att ändra färg. Färgändring indikerar förekomst av cancer.

👍 Nästa steg blir att göra kliniska tester på människor. Det finns som alltid viss skepsis till “fantastiska lösningar”, men det pågår flera liknande försök i andra delar av forskningsvärlden. (Se länk nedan.) Som alltid måste man säkerställa nivån på fel av typ 1 och fel av typ 2, s.k. “false positives” och “false negatives”.

🧪 Siktet är inställt på att erbjuda tester som kostar under USD 500, vilket är en bråkdel av vad dagens metoder kostar. Om testen godkänns blir det även en mycket bra metod för att spåra återfall.

Blood cancer medical diagnosis concept as an eye dropper with blood infected with malignant cell as a conceptual symbol for leukemia symptoms or disease of the blood as a 3D illustration.

Av: Per Söderström och Magnus Aschan

För mer bakgrund, klicka här.
Ytterligare intressant forskning sker på John Hopkins-institutet.

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T16:01:36+00:00 december 16th, 2018|Categories: Biohacking, Framtid, Warp|Tags: , , |Kommentarer inaktiverade för Cancertest på 10 minuter?

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.