Harley Davidson goes electric

/, Inspiration, Warp/Harley Davidson goes electric

🗯 Vissa händelser har ett alldeles speciellt symbolvärde. Att Harley Davidson utvecklat en eldriven motorcykel är en sådan händelse.

🎨 HD är ett av de starkaste varumärken som finns, alla kategorier. Bland annat tack vare deras enormt starka communities. Tiotusentals följare runtom i världen har tatuerat in HD-loggan på armen. Det har handlat mer om livsstil än traditionell produktutveckling.

😱 Vad kommer HD’s kärntrupp HOGS (Harley Owners Group) säga om el-driven Harley? Utan koppling och utan det kännetecknande ljudet från Harley-motorn? Och, innerst inne, funderar Harley-åkare särskilt mycket på miljöfrågor?

🧬 Det är därför fantastiskt att bolaget nu går emot sitt eget DNA. Se det som ett kvitto på att även de mest hårdföra miljö-förnekarna förstått att något måste göras. Modellen heter Livewire och lanseras senare under 2019.

🚀 Andra aktörer har också legat i startblocken. Audi köpte den italienska mc-tillverkaren Ducati redan 2012. Många undrade varför? Av den enkla anledningen att Audi har legat i framkant när det gäller eldrift på tävlingsbanorna – deras hybridbilar på Le Mans vann allt under många år. Den erfarenheten kommer Ducati nu tillgodo. (Audi har nu slutat tävla i Le Mans och koncentrerar sig på tävlingar för eldrivna bilar)

💡 En koncept-hoj från Ducati är redan presenterad. Den går under namnet Ducati ZERO. Med italienskt uttal låter det mer spännande – “Ducati dzérò…”

🛴 Yamaha, Honda, Suzuki och övriga tillverkare är givetvis på gång. Luftföroreningarna i stora städer kan inte fortgå och eldrivna cyklar och scootrar kommer att rita om kartan totalt. Det gäller att vara vaken!

🎆 Och Sverige, vad har vi? Jo, vi deltar i allra högsta grad i utvecklingen, med ett märke som heter Cake. Det är skaparna av det framgångsrika POC (hjälmar och skyddsutrustning) som står bakom Cake. Det finns säkert fördelar med att inte vara en “incumbent”, ett stort företag som måste ställa om.

Blir det HD som tar täten, med “the most connected motorcycle experience” eller nykomlingar som Cake? Och vad är, i så fall, produktkategorin? “Motorcykel” låter plötsligt väldigt gammalmodigt.

🛸 Låt framtiden komma fortare. Lika snabbt som en Ducati!

Av Per Söderström o Magnus Aschan

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T15:48:48+00:00 januari 13th, 2019|Categories: Framtid, Inspiration, Warp|Tags: , |Kommentarer inaktiverade för Harley Davidson goes electric

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.