↗️ Nepals tigrar nästan dubbelt så många på 10 år.

? Senaste inventeringen av tigrar i Nepal visar på en fördubbling av antalet vilda djur – från 121 till 235. Ett av jordens mest fascinerande djur måste givetvis räddas!

? Fjorton länder ingår i initiativet Tiger Conservation Plan, som startades 2010. Antalet tigrar i länderna ska dubbleras till 2022. (Nepal fortsätter sin insatser trots att man redan uppfyllt sitt mål).

? Projekt för att rädda utrotningshotade djurarter i sin ursprungliga miljö påminner oss om att vi måste behandla jorden med betydligt större respekt. I en värld där vi har svårt att komma överens om samband mellan temperaturer och utsläppsnivåer så är “antal tigrar” ett mål som är lätt att förstå och arbeta mot. Det visar också på att en bättre framtid inte bara skapas av innovationer inom teknik och vetenskapliga upptäckter.

? Ett annat fantastiskt initiativ för att rädda ett kattdjur – geparden – pågår just nu på den afrikanska kontinenten, i Namibia.

? Svenske Göran Lindstöm sålde sin bilverkstad i Bergeforsen och flyttade till Namibia för att arbeta som volontär för att rädda geparden från utrotning. “Gepardmannen” på SVT Play visar hur konkreta och kreativa insatser måste vara för att nå målet. Som att brottas med vildsvin om så skulle behövas.

? “Where there is a will there is a way.”

 

Av: Per Söderström och Mathias Sundin.

PS Vill du vara med och skapa rymdhistoria med Warp Space Program? Nyligen vann Warp första pris i en tävling för framtida rymdprojekt. Följ äventyret på www.warpspaceprogram.org