Gör dig kvitt din inre mammut – positiv inställning och personlig energi

//Gör dig kvitt din inre mammut – positiv inställning och personlig energi
Hur ska vi göra för att behålla en positiv inställning över tid?
🤩 Simon Sinek och Tim Urban  ger förslag på hur vi ska se optimistiskt och realistiskt på tillvaron. Häng på!
😻 Tre enkla verktyg när vi står inför beslut, enligt Simon Sinek:
    1. Kommer det ut något positivt av den här handlingen? Om inte, avstå! (Ska jag verkligen röra om i grytan och bara skapa osämja? Nej.)
      Svaret på frågan kan hindra oss från att göra något som autopiloten annars skulle gått med på. Finns det handlingar med ett positiva utfall runt hörnet? Fokusera på dem istället.
  • Vad finns det att lära av motgång? Oavsett hur svår en situation är, kan det alltid finnas något viktigt att få med sig – erfarenheten av att klara av svåra privata utmaningar samtidigt som ett arbete kräver fokus; eller insikten om egna förmågor som inte skulle visat sig under ”normala” omständigheter?
  • Öva på empatin. Andra personer kan ha pågående utmaningar eller motiv som vi inte känner till – som kanske kan förklara deras beteende. Genom att öva upp vår empatiska förmåga slipper vi bygga upp onödiga barriärer.👍 Tim Urban – skaparen av sajten waitbutwhy.com – har en annan rekommendation. Han kryddar den med mycket humor, och hans streck-gubbar är obetalbara…
  • Gör dig kvitt din inre mammut, den där som får dig att undra över hur andra ser på dig. Den tar bara energi – som behövs till annat.😱 Mammuten är ju en utdöd art och borde inte ha någon plats i vårt mentala inre. Eftersom den genererar negativa tankar om oss själva ska den bort. Tim’s humor hjälper till att visa var den gömmer sig och hur vi kan bli kvitt den.

    😍 Häng på Tim och Simon och deras råd om en fortsatt optimistisk syn på tillvaron!

🚀 Bli WIP, Warp Important Person!
🏆 En WIP är en framtidsinriktad person som bidrar till en bättre framtid och genom sitt medlemskap ökar sin egen möjlighet att påverka den. Läs mer här.

Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.

By | 2019-11-07T13:40:41+00:00 juni 16th, 2019|Categories: Warp|Tags: , , |Kommentarer inaktiverade för Gör dig kvitt din inre mammut – positiv inställning och personlig energi

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.