AI och förbättring av sjukvården – eller ska vi säga friskvården?

/, Warp/AI och förbättring av sjukvården – eller ska vi säga friskvården?

 

💐 Tre exempel på hur AI kommer förbättra sjukvården – eller ska vi säga friskvården?

😎 En av AI’s paradgrenar är tidig upptäckt av symptom som pekar på risk för framtida sjukdomar:

1️⃣ MIT utvecklar en AI-lösning som kan upptäcka bröstcancer 5 (fem!) år tidigare än befintliga analysmetoder – genom analys av 90 000 mammogram från 60 000 patienter. Tidig upptäckt av cancer är en av de viktigaste verktygen vi har för att klara cancer idag, varför MIT’s lösning är extra intressant.

2️⃣ Japan och Indien samarbetar kring utvecklingen av ett verktyg som som diagnosticerar lungemfysem. Det är ett samarbete mellan NTT Data service och Deenanath Mangeshkar Hospital. Träffsäkerheten med AI-lösningen är 170% gånge högre än med traditionella metoder. (NTT har arbetat i 20 år med att sammanfoga befintliga patientdata med AI, så fler lösningar lär komma framöver.)

3️⃣ Akuta njuråkommor kan börja med diffusa symptom som är svåra att diagnosticera. Google Deep Mind’s algoritmer identifierade 90% av njurskador som skulle leda till dialys. Genom att förutse utvecklingen 48 timmar innan själva utbrottet kan rätt åtgärden sättas in i tid.

💫 Exemplen ovan är som toppen av ett positivt isberg. Dels finns tusentals fler projekt som dessa, som ännu inte publicerats; dessutom kommer de förändra hur sjuk- och friskvård bedrivs. Radikalt.

Idé: Mathias Sundin, Magnus Aschan, Lena Gustafsson

🚀 Bli WIP, Warp Important Person!
🏆 En WIP är en framtidsinriktad person som bidrar till en bättre framtid och genom sitt medlemskap ökar sin egen möjlighet att påverka den. Läs mer här.

Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.

Källor:

By | 2019-11-11T15:01:14+00:00 augusti 4th, 2019|Categories: Framtid, Warp|Tags: , , , , , |Kommentarer inaktiverade för AI och förbättring av sjukvården – eller ska vi säga friskvården?

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.