The Ocean Cleanup – den effektiva uppföljningen

/, Warp/The Ocean Cleanup – den effektiva uppföljningen

 

♥️ Ocean Cleanup är det där coola projektet som rensar haven från plast. I dagarna presenterade organisationen en ny, hittills hemlig fortsättning: plasten ska hindras från att nå haven över huvud taget.

🏆 Det enda rätta är att stänga kranen, att fokusera på vattendrag som transporterar plast ut i haven – speciellt de 1000 floder som står för 80% av nedskräpningen.

🧑 Som 11-åring reagerade holländske Boyan Slat över över att det fanns “mer plast än fisk” när han dök på en semester i Grekland. Det lämnade honom ingen ro – vid fyllda 20 hade han både hunnit hoppa av sin ingenjörsutbildning och kommit på en lösning på problemet.

🧛‍♂️ Han döpte projektet till The Ocean Cleanup och fick enorm uppmärksamhet – inte minst för att det verkade som en omöjlig uppgift? Det blev många försök innan man kom fram till en fungerande lösning.

🎂 Nu finns det fungerande anläggningar i haven, men de kan av naturliga skäl bara ta hand om plast som redan finns där. Hur vore det om vi kunde hindra plasten från att hamna i haven?

🤺 Den 26/10 presenterade den nu 25-årige Boyan nästa steg i projektet – på en annorlunda presskonferens i Rotterdams hamn. Det handlade ju inte om att visa power points – han ville visa att det finns en lösning som fungerar. För att övertyga finns det bara en väg: en demo i full skala. Vilket han genomförde.

💪 Förutom anläggning nummer 004 som visades på eventet finns det redan tre f u n g e r a n d e anläggningar installerade – en i Vietnam, en i Malaysia och en i Indonesien. Anläggningen från presskonferensen är start på väg till Rio Osama i Dominikanska Republiken.

⏳ Planen är att de 1000 värsta vattendragen ska ha en Ocean Cleanup-lösnng om 5 år. Då har Boyan hunnit fylla 30…

🏃‍♂️ Presentationen av den nya produkten var en av de mest uppseendeväckande, alla kategorier. (Apple och Tesla må ursäkta.) Boyan’s “one more thing”, att 1000 anläggningar ska installeras inom 5 år, slår det mesta.

🤸‍♀️ Ägna gärna 30 minuter åt streamen från eventet via länken här, om du inte redan sett det. Sprid gärna till fler
Tips: Ett extra stort tack för nyhetstipset till Henrik Ahlén – som var med och stöttade Ocean Cleanup på ett tidigt stadium.
Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.
By | 2019-11-05T09:40:48+00:00 oktober 27th, 2019|Categories: Framtid, Warp|Tags: |Kommentarer inaktiverade för The Ocean Cleanup – den effektiva uppföljningen

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.