Ung uppfinnare räddar liv

/, Inspiration, Warp/Ung uppfinnare räddar liv

🕵️‍♀️ Har du någon gång försökt svänga ut med bilen från en parkering och haft svårt med döda vinkeln? Att bilens pelare varit i vägen?

🤷‍♀️ En 14-årig tjej tyckte det verkade vara ett bekymmer, så hon hittade på en lösning.

🎥 Man filmar bilens omgivning i realtid med en kamera från bilen. Samtidigt projiceras bilderna inuti bilen, på bilens pelare. Då försvinner pelarna från förarens synfält, och föraren ser vad som gömmer sig där. Voilà!

📽 Alla tre pelare på var sida av bilen – A-stolpen (fram), B-stolpen (mellan fram- o bakdörr) och C-stolpen (den bakre) – belyses av det streamade innehållet, som visar exakt vad som sker bakom pelarna.

💡 “Lysande, Sickan!” kanske du tänker? Ja, helt rätt, det är lysande – dessutom fungerar den här lösningen, till skillnad från de flesta av Sickan’s.

Med streamad video slipper du döda vinklar.

💁‍♀️ Uppfinningen känns ännu bättre av att den som kom på det bara är 14 år gammal. Högstadieeleven Alaina Gassler, från West Grove, Pennsylvania i USA, vann förstapris på USD 25 000 för sin idé.

🏆 Motveringen: Alaina’s projekt kan minska dödligheten i trafiken genom att ta bort döda vinklar. Med tillägget “Med så många utmaningar i vår värld idag, får Alaina och hennes medtävlare mig att bli mer optimistisk.” Allt enligt Maja Ajmera, som ledde prisutdelningen av Broadcom MASTERS.

⏳ Låt framtiden komma fortare. Släpp fram de unga!

👍 Tipstack Tomas Lipton Wahlgren

Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.

By | 2019-11-20T14:53:20+00:00 november 17th, 2019|Categories: Framtid, Inspiration, Warp|Tags: , |Kommentarer inaktiverade för Ung uppfinnare räddar liv

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.