Filmatiseringen av Stieg Larssons böcker var en av de största populär-kulturella händelser i Sverige någonsin.

Varje vecka som inspelningen planerades kom nya uppgifter om hur många fler miljoner böcker som sålts, och vilka nya språk som tillkommit.

Produktionsbolaget Yellowbird satt på ett guldägg. Det krävdes 100%-ig professionell hantering för att klara förväntningarna – som ju växte. Skådespelare och regissörer presenterades, manusarbetet fortskred…

Marie Sahlström och jag (som då samägde Content Marketing Group) hade till uppgift att skapa kommersiella samarbeten kring filmen – som inte skulle äventyra den integritet som Stieg Larssons verk var full av.

Det bästa samarbetet stod Posten för:

Posten Logistik fick till uppgift att leverera “dagliga tagningar” till Köpenhman, för alla tre långfilmer. Värdet av en säker leverans kan inte värderas, då det i princip inte går att “göra om” en inspelningsdag.

I utbyte erhöll man rätten att associera sig med den första filmens varumärke internt och mot logistik-kunder.

Ansvariga på Posten visste vad man givit sig in på och levererade både dagliga tagningar och mervärde för kunderna. Bl a genom att beskriva en filmproduktion som ett avancerat logistikprojekt – vilket det är. Producenten Søren Staermose beskrev hela kedjan under “Logistikdagarna”, ett etablerat forum där Posten Logistik samlade sina viktigaste kunder.

Man visade också 2 minuter av den färdiga filmen för de närvarande, långt innan premiären.

Kanaler: Logistikdagarna, kundtidning, egen video innan förhandsvisning för kunder, Postens Årsredovisning. Aktivteter internt som gav anställda en insyn i ett projekt som alla talade om – även statistroller.

Se presentation.