Skrapkoder istället för bankkontor

/, Inspiration, Warp/Skrapkoder istället för bankkontor

💵 Egenfinansiering av jordbruk med skrapkoder – självhjälp till bönder utan bank.

🔄 En jordbrukares intäkter är störst kring skördetid och kostnaderna är som högst vid sådd. Det är självklart, men eftersom 9 av 10 jordbrukare i utvecklingsländer saknar tillgång till bank ger obalansen i betalningsflödet särskilt stora problem.

🤦‍♀️ Har du ingen möjlighet att spara på ett säkert sätt är sannolikheten stor att pengar du tjänat är slut när det är dags att köpa utsäde och gödsel.

📱 Anushka Ratnayake fick en snilleblixt när hon såg hur användare fyller på sina kontantkort. Det var något hon sett hundratals gånger, utan att reflektera över att man skulle kunna spara till utsäde på samma sätt som man fyller på sitt kontantkort till telefonen. Idén la grunden till myAgro, som nu stöttar 45000 lantbrukare i Mali och Senegal.

🍀 Jordbrukaren Ngoné (på bild) finansierar köp av gödsel och sådd av högre kvalitet genom att löpande göra mindre insättningar till sitt eget konto. Hon kan närsomhelst kolla ställningen på kontot. När Ngoné uppnått sitt sparmål levereras utsäde och gödsel.

↗️ Bönder som använder myAgro ökar ofta sin skörd med 50% – helt genom egen finansiering.

🃏 MyAgro har skapat en lösning som utgår från användarnas vanor och befintliga tekniska lösningar. Det är en smart lösning, om något.

Bill Gates tycker såhär om myAgro.

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T15:43:11+00:00 november 18th, 2018|Categories: Framtid, Inspiration, Warp|Tags: , , , , , |Kommentarer inaktiverade för Skrapkoder istället för bankkontor

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.