? Arkitekter, bygg- och fastighetsbolag, politiker – det finns inga ursäkter längre!

☀️ Solpaneler i form av fasader är inte dyrare att installera än traditionellt fasadmaterial. De minskar dessutom elkostnaden r e j ä l t. Varför vänta?

? Elon Musk fick oss att höja på ögonbrynen för ett par år sedan, när Tesla’s takpannor med integrerade solceller visades upp. Han var givetvis inte ensam med idén, vilket dagens lösningar på marknaden vittnar om.

? En riktigt intressant produkt som elektrifierar fasader
kommer från svenska Soltech Energy.

?‍? Anna Svensson är innovationschef på Soltech. Hon menar att Sverige äntligen har kommit ur startblocken, men att det fortfarande råder okunskap bland nyckelaktörerna.

? För att citera Anna: “Att i dagsläget lägga vanlig glas-fasad på ett hus, istället för att välja en inbyggd solcellslösning direkt, det är faktiskt idiotiskt.”

?En lag i Kalifornien slår fast att alla enfamiljshus som byggs från 2020 måste ha integrerad solenergi. Målet är att minska elförbrukningen med 50%. Inga men. Gissa om vi kommer se 100-tals nya lösningar framöver…

? Som sagt, det finns inga ursäkter längre – inte ens i Sverige. Låt framtiden komma fortare!

Tips: Magnus Aschan

? Bli WIP, Warp Important Person!
? En WIP är en framtidsinriktad person som bidrar till en bättre framtid och genom sitt medlemskap ökar sin egen möjlighet att påverka den. Läs mer här.

Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.

Källa:

Svenska Soltech Energy

Solceller på husfasader -artikel