Min nästa bil blir en elbil. På riktigt.

//Min nästa bil blir en elbil. På riktigt.

🧚‍♀️ En Tesla gör ingen sommar.

👍 Men en Tesla som kört 100 000 mil visar på en annan framtid för bilindustrin – och miljön.

🚗 Svenska personbilar kör miljontals mil per år. Flest mil körde under 2017 dieslarna (ca 1700) följt av elhybriderna (1400), elbilarna (1100!) och till sist bilar med bensinmotorer (ca 900).

📈 Elbilarna gick – tror det eller ej! – om bensinbilarna i årligt körda mil (per bil) redan för ett par år sedan. Trenden lär fortsätta, och det är ingen vild gissning att andelen diesel- och bensinbilar som säljs kommer minska kraftigt.

✅ Elbilarna som nu rullar ger nybilsköpare mycket bättre beslutsunderlag för att byta till elbil, och utbudet ökar snabbt. Om några år går elbilen om försäljningssiffrorna för bensin- och dieselbilar.

‼️ VW lanserar nya elbilar kontinuerligt, liksom Volvo, Renault, Nissan, Kia, BMW, Audi, Hyundai… Precis som övriga bilaktörer som över huvud taget vill finnas med i framtiden.

🇳🇴 Hansjürgen Gemmingens Tesla har rullat 100 000 mil (se länk) . Det är förhoppningsvis ingen extrem avvikelse. Elbilarna har ju betydligt färre rörliga delar än traditionella bilar. Kanske vi bara behöver byta stötdämpare, hjullager och stolsklädsel var 50 000:e mil, för att se’n köra vidare?

🏁 Jag säger som många andra — min nästa bil blir en elbil. På riktigt. Nu finns det dessutom fler alternativ som inte kostar skjortan. Volkswagen planerar att ha 20 eldrivna personbilar i sitt utbud före 2025.

Tips-tack: Tomas Lipton Wahlgren

Källor:
Hansjürgen Gemmingens Tesla klockar in på 100 000 mil

Elbilar kör om bensinbilarna

Om infrastruktur: Kommer elnätet räcka till?

🚀 Bli WIP, Warp Important Person!
🏆 En WIP är en framtidsinriktad person som bidrar till en bättre framtid och genom sitt medlemskap ökar sin egen möjlighet att påverka den. Läs mer här.

Det här inlägget publicerades först på Warp News – Faktabaserade optimistiska nyheter.

By | 2019-12-02T15:22:11+00:00 december 1st, 2019|Categories: Warp|Kommentarer inaktiverade för Min nästa bil blir en elbil. På riktigt.

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.