Få framtiden att komma snabbare

/, Inspiration, Warp/Få framtiden att komma snabbare

Få framtiden att komma snabbare – betydelsen av konstruktiva nyheter.

🦖 Eftersom vi är programmerade till att upptäcka faror finns det en automatik i uppmärksamhet kring negativa nyheter. Journalisterna har lagt till ännu en negativ krydda genom “could news” – vad som skulle kunna hända om katastrofen inträffar

😵 Vi må vara programmerade att upptäcka faror – men våra hjärnor har inte kapacitet att härbärgera all världens hemskheter.

🔇 70 000 intervjuer i 36 länder av Reuters Institute of Journalistic Studies visar att en tredjedel undviker negativa nyheter. Många undviker t.o.m. att följa nyheter helt och hållet – siffran stiger.

🆕 Plötsligt blir goda nyheter en konkurrensfördel. The Guardian uppmärksammar läget och startar ett projekt under namnet The Upside. Där pekar man på betydelsen av konstruktiva nyheter – constructive solutions journalism och solutions focused news.

‼️ Steven Pinker har påpekat att katastrofer inträffar omedelbart, under det att positiv utveckling tar tid. Det är alltså mer utmanande att fokusera på positiva skeenden. Fler konstruktiva nyheter kräver alltså en hel del, men kan i gengäld ge stora samhällseffekter.

🔊♥️ Lyssna gärna på The Guardian’s podcast. Få framtiden att komma snabbare!

🎯 The Guardian tar ämnet det här.

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T16:16:03+00:00 juli 22nd, 2018|Categories: Framtid, Inspiration, Warp|Tags: |Kommentarer inaktiverade för Få framtiden att komma snabbare

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.