AI – till autistiska barnens tjänst

/, Framtid, Inspiration, Warp/AI – till autistiska barnens tjänst

💁‍♀️ Hjälp för barn med autism att att tolka omvärlden – i realtid.

🙎‍♂️🙎‍♀️ 1 miljon barn i USA har ett autismspektrum-tillstånd (AST). Utmärkande för tillståndet är att man har svårt att tolka och förstå omvärlden, ex.vis i umgänge med andra personer. Vad betyder ett leende, vad innebär det när en person rynkar pannan till något som sagts?

🙍‍♀️🙋‍♂️ På Stanford University pågar en studie där man använder gaming-pedagogik för att beskriva personers reaktioner i realtid. Är den jag möter glad, ledsen, kanske arg? Hur ska jag kunna avgöra det?

🔭 Försöken använder Google Glass som hårdvara – glasögon med framåtriktad kamera. Den är kopplad till AI-stöd som (i realtid) tolkar ansiktsuttryck och reaktioner på en person man har framför sig.

👀🎮 Genom att göra spel av olika situationer (“Guess the emotion”, “Capture the smile game”) vill man även bistå med inlärning av hur olika situationer utspelar sig.

🚦🏁 Allteftersom studien pågår så lär sig forskarna mer om vad som fungerar respektive inte fungerar. Det kan ses som ett första, litet steg på en väg som inte varit möjlig att gå tidigare. Fler studier lär följa!

Foto: Dan Leveille
Av: Magdalena Pfaffl och Per Söderström

Det här inlägget publicerades först på Sveriges Mest Optimistiska FB-grupp.

By | 2019-02-19T16:30:36+00:00 september 16th, 2018|Categories: Biohacking, Framtid, Inspiration, Warp|Tags: , , , |Kommentarer inaktiverade för AI – till autistiska barnens tjänst

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.