Filmrecension: The Post

//Filmrecension: The Post
Är det Tig från Sons of Anarchy som spelar Daniel Ellsberg? Eller nej, det är ju Mathew Rhys från The Americans. Och är det inte Saul (Breaking Bad/Better Call Saul) som spelar super-murveln Ben Bagdikian? Visst är det det…
Sådär fortsätter det – bra skådespelare från de bästa TV-serierna figurerar i bioaktuella The Post. Förutom Tom Hanks och Meryl Streep …
Alla levererar.
Nordisk film

Washington Post kollar New York Times’ artikel om Pentagon Papers. Copyright: Nordisk film

Handlingen utspelar sig på Washington Post, tidigt 70-tal. Man visste vid det laget att USA var på väg att förlora sitt höga spel i Vietnam. På så sätt vet vi vartåt handlingen är på väg – men filmen handlar om resan: vad som händer bakom kulisserna mellan tidningsägare, redaktion, politiker och advokater under en mycket turbulent tid i USA’s historia; om hur den enda kvinnliga tidningsägaren skötte krishanteringen i Washington Post; vilka monumentala dumheter som Eisenhower/Kennedy/Johnson och Nixon försökte dölja, och hur den blivande journalisten Daniel Ellsberg började öppna dörrar som ingen visste fanns.
Filmen andas härligt o-stylat 70-tal – som är en fröjd för ögat.
Det här är en spännande story, mycket väl berättad. Högaktuell.
Se den!
Betyg: 4 Peron
Premiär 26/1

 

Titel: The Post
Premiärdatum: 26 januari, 2018
Regi: Steven Spielberg
Skådespelare: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Sarah Paulson, Bob Odenkirk m.fl
Länk biljetter: SF Bio
 Detta är en fristående, icke sponsrad recension, den första i en serie. Recensionerna betygsätts med Peron, från 1 – 5. (Ja, de stavas med ett “e”.)
By | 2018-01-26T09:44:47+00:00 januari 24th, 2018|Categories: Recension|Kommentarer inaktiverade för Filmrecension: The Post

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.