Ingen omelett utan att knäcka ägg

/, Inspiration/Ingen omelett utan att knäcka ägg

Kan en algoritm sköta ansökningar om försörjningsstöd i Kungsbacka? Det låter inte helt orimligt, eftersom datakraft och mjukvara kan lära sig att spela GO så pass väl att den store världsmästaren förlorar.

Enligt SVT säger nu flera socialsekreterare upp sig i protest. Man äter gärna omeletten, men vill inte vara äggen som knäcks. Det är mänskligt.

Disruptörens roll är att hitta nya, effektivare lösningar på… ja, allt möjligt. På vägen måste en del ägg kläckas.

Foto: Per S

Hur många ägg behöver vi idag?

Vi måste alla tänka om, lära nytt – och hjälpas åt att hitta meningsfulla roller i det nya. Kanske söka jobb hos disruptörerna?

Om inte annat måste vi heja på Kry, Karma, Naava och FundedByMe under prisutdelningen på MIS evenemang på Fotografiska den 25/1. Oavsett vem som vinner så behövs alla fyra för att ta oss framåt i förändringarna. Vår framtid kanske hänger på det?

http://www.mis.se/arets-marknadschef2017/biljetter/

 

(Detta är ett fristående, icke-sponsrat inlägg.)

 

By | 2018-01-23T20:41:00+00:00 januari 23rd, 2018|Categories: Framtid, Inspiration|Kommentarer inaktiverade för Ingen omelett utan att knäcka ägg

About the Author:

Lång erfarenhet av marknadsföring och -kommunikation. Intresserad av framtidsfrågor - från digitalisering av affären till hur organisationer och företag måste förändras i grunden. Alltid nyfiken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.