Patrik Nygren-Bonnier gör det. IKEA fortsätter att göra det.

När Ingvar Kamprad startade IKEA sågs han inte som hjälte. Epitet som snål, svår att förstå sig på, eller någon som inte kan möbelbranschen var vanligare. Han var, som alla disruptörer, ett hot mot etablerade företag och konventioner – men ett hot som etablissemanget inte tog på allvar.

Så småningom skrattade man inte längre, och IKEA’s äkta story gav förnybart bränsle som räckte hela vägen ut i vida världen.

IKEA-kulturen ger bakgrundsmusik till Patrik Nygren-Bonnier’s lysande arbete med marknadsföringstemat “Där livet händer”. För livet händer oss alla – i stort som i smått, i glädjetårar som i djupaste sorg. Och inför IKEA är vi alla lika. Det är så bra!

Grattis Patrik. Grattis IKEA.

(Hade det funnits ett pris för århundradets disruptör hade IKEA fått det, garanterat.)

Per Söderström

PS Det var en fröjd att träffa så många fantastiska deltagare på Årets Marknadschef 2018. Professionella personer som är genuint trevliga kan man inte få nog av.